sâmbătă, 19 septembrie 2009

CE va tot mirati?

Nu inteleg de ce se tot mira unii parinti la un moment dat in viata cand isi dau seama ca dragii lor copii se drogheaza,sau vorbesc urat,sau fug de acasa...sau mai pe scurt o iau razna si fac lucruri foarte grave...
Majoritatea parintiilor din ziua de azi vin cu dureroasa replica "nu vezi cat muncim noi sa-ti fie tie bine,sa ai tot ce-ti trebuie..??" ... Mda...e ok ca se sacrifica pentru noi...DAR!! este asta oare tot scopul vietii?? Sincer nu ma simt bine daca ma gandesc ca parintii mei ar muncii toata viata de nebuni si si-ar dedica viata toata numa ca sa fiu si eu "ca toti copii"! nu e ok! Un copil,cred eu, are nevoie de FAMILIE! si ce inseamna familie? nu inseamna numa tata mama sora fratele bla bla niste oameni pe care ii vezi in fiecare zi si mananci cu ei! Cuvantul asta familie are o semnificatie mult mai profunda...si poate fi definit printr-un singur cuvant DRAGOSTE! un copil are nevoie de dragoste si intelegere din primul moment in care s-a nascut,are nevoie sa creasca intr-un mediu care sa-i dezvolte educatia adevarata;in acest fel atunci cand va fi mare va si sa deosebeasca binele de rau si va sti sa "aiba frane bune" !
Ma gandeam....cum e atunci cand ai ajuns in pragul mortii si iti vezi copii...ai muncit toata viata ca un fraier sa aiba el bani si sa fie in rand cu lumea si acum viata lui nu e prea fericita! Dar...cum ar fi daca l-ai creste cu multa dragoste si nu ti-ai face griji pt ziua de maine pt ca sti ca Cineva acolo sus stie mai bine ce ai tu si familia ta nevoie?
Ajung oamenii sa faca copii si sa mearga sa munceasca 24 din 24 si lasa copii pe mana altora si dupaia se mira : "da cu ce am gresit noi? nu am muncit noi ca prostii sa va crestem si sa aveti de toate??" Oare chiar de asta au copii nevoie? Mai bine stiu ies din randul lumii si ii ofer dragoste si intelegere!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu